AKÇAKOCA'DA TÜRK MUTFAĞI HAFTASI'NA MANCARLI PİDE DAMGASI

21–27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Türk Mutfağı Haftası” etkinlikleri çerçevesinde, Akçakoca’da anlamlı bir etkinlik daha hayata geçirildi.

Gündem Yayın: 24 Mayıs 2025 - Cumartesi - Güncelleme: 24.05.2025 12:30:00
Editör -
Okuma Süresi: 52 sn.
Google News

DMHA DÜZCE-Akçakoca Kaymakamı Deniz Pişkin’in katılımıyla Beyören Köyü’nde düzenlenen programda, Düzce Üniversitesi Aşçılık Bölümü öğrencileri, bölgeye özgü coğrafi işaretli lezzet olan “Mancarlı Pide”yi hazırlayarak katılımcıların beğenisine sundu.Geleneksel tatların yaşatılması ve genç kuşaklara aktarılması amacıyla düzenlenen etkinlikte öğrenciler, ustalıklarını sergilerken aynı zamanda yerel mutfak kültürünün korunmasına katkı sağladı. Etkinlik boyunca bölge halkı ve protokol üyeleri, mancarlı pidenin hazırlanış sürecini yerinde izleme ve tatma fırsatı buldu.Akçakoca Kaymakamı Deniz Pişkin, yaptığı değerlendirmede bu tür etkinliklerin kültürel mirasın yaşatılması açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, “Hem öğrencilerimizin mesleki gelişimine hem de yerel ürünlerimizin tanıtımına katkı sunan bu güzel organizasyonda emeği geçen herkesi kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.