Başkan Muhammed Doğan Kaya: “Çerkez Halkının Acısı Hâlâ Taze”

Anahtar Parti Düzce Merkez İlçe Başkanı Muhammed Doğan Kaya, 21 Mayıs Çerkez Sürgünü ve Soykırımı’nın yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, sürgünde hayatını kaybedenleri rahmetle andı.

Gündem Yayın: 21 Mayıs 2026 - Perşembe - Güncelleme: 21.05.2026 17:17:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

DMHA DÜZCE- 1864 yılında Kafkasya’dan zorla sürgün edilen Çerkez halkının yaşadığı acıların insanlık tarihinin en karanlık sayfalarından biri olduğunu ifade eden Başkan Muhammed Doğan Kaya, aradan geçen yıllara rağmen yaşananların hafızalardaki yerini koruduğunu belirtti.Düzce’de yaşayan Çerkez ve Abhaz vatandaşların kültürel değerleri ve toplumsal dayanışmalarıyla şehre önemli katkılar sunduğunu kaydeden Başkan Muhammed Doğan Kaya, yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:“Şehrimizde bir arada yaşamaktan onur duyduğumuz Çerkez ve Abhaz hemşehrilerimiz, kadim kültürleri ve güçlü bağlarıyla kentimizin en önemli değerleri arasında yer almaktadır. İnsanlık tarihinin gördüğü bu acıların bir daha yaşanmaması için birlik ve beraberlik içerisinde güçlü toplumlar inşa etmek zorundayız.”Başkan Muhammed Doğan Kaya, mesajının sonunda sürgün yollarında yaşamını yitiren tüm Çerkez soydaşlara Allah’tan rahmet dileyerek, Çerkez ve Abhaz vatandaşların acılarını paylaştığını ifade etti.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.