Başkan Özlü Gaziantep Caddesi Esnafıyla Buluştu: “Düzce’yi Birlikte Büyüteceğiz”

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Gaziantep Caddesi esnafıyla bir araya gelerek devam eden projeleri anlattı, esnafın talep ve önerilerini dinledi.

Gündem Yayın: 17 Haziran 2026 - Çarşamba - Güncelleme: 17.06.2026 10:18:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

DMHA DÜZCE-Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, istişare kültürü kapsamında sürdürdüğü esnaf buluşmalarına Gaziantep Caddesi’nde devam etti. Bölge esnafının daveti üzerine gerçekleşen toplantıda Özlü, Düzce’nin devam eden ve planlanan yatırımları hakkında bilgi verdi.

Toplantıda içme suyu altyapı çalışmaları, Konuralp Antik Kent kazıları, Kızılay Meydan Projesi, yeni müze ve otogar yatırımları ile ticari hayatı canlandırmaya yönelik projeler ele alındı. Özlü, içme suyu şebekesinin büyük bölümünün yenileneceğini belirterek, tamamlanacak çalışmalarla Düzce’nin uzun yıllar su sorunu yaşamayacağını ifade etti.

Konuralp Antik Kenti ve yeni müze projelerinin turizm açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Başkan Özlü, bu yatırımlar için 1,1 milyar liralık kaynak bulunduğunu açıkladı. Özlü, hedeflerinin Düzce’ye haftalık ziyaretçi sayısını artırarak şehir ekonomisini canlandırmak olduğunu söyledi.

Gaziantep Caddesi’nin tarihi ve ticari kimliğinin korunması gerektiğine dikkat çeken Özlü, bölgenin değerini artıracak dönüşüm projelerinin esnafla birlikte şekillendirileceğini belirtti. Cephe düzenleme, sokak sağlıklaştırma ve aydınlatma çalışmalarını kapsayan yeni projelerin de gündemde olduğunu kaydetti.

Buluşmada söz alan esnaflar ise sigara izmariti denetimlerinin artırılması, temizlik çalışmalarının genişletilmesi, tabela kirliliğinin önlenmesi, aydınlatma eksikliklerinin giderilmesi ve bölgeye “Tarihi Köfteciler Çarşısı” isminin verilmesi yönündeki taleplerini dile getirdi.

Toplantı sonunda Başkan Özlü, Düzce’nin gelişimi için ortak akıl anlayışıyla hareket etmeye devam edeceklerini belirterek, esnaf ve vatandaşların görüşlerinin şehir yönetiminde önemli bir yer tuttuğunu vurguladı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.