BEYKÖY'DE KAHVERENGİ KOKARCA İLE MÜCADELE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarım ürünlerine ciddi zarar veren Kahverengi Kokarca (Halyomorpha halys) zararlısına karşı çiftçileri bilgilendirmek amacıyla Beyköy Belediyesi Toplantı Salonu'nda bir toplantı düzenledi.

Gündem Yayın: 14 Mayıs 2025 - Çarşamba - Güncelleme: 14.05.2025 12:27:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

DMHA DÜZCE-Toplantıya Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, Beyköy Belediye Başkanı Fatih Ocak, İl Müdürlüğü Şube Müdürleri ve teknik personelin yanı sıra çok sayıda üretici katıldı. Zararlının Düzce’de tarımsal üretimi tehdit edecek düzeyde yayılım göstermesi nedeniyle üreticilere yönelik farkındalığın artırılması ve etkin mücadele yöntemlerinin uygulanması hedeflendi.Toplantıda, özellikle fındık başta olmak üzere birçok meyve ve sebze ürününde kalite ve verim kayıplarına neden olan Kahverengi Kokarca'nın biyolojisi, zarar şekli ve mücadele yöntemleri hakkında üreticilere detaylı bilgi verildi. Teknik personel, zararlının tespit edildiği alanlarda biyoteknik ve kimyasal mücadele yöntemlerinin doğru zamanda ve etkili şekilde uygulanmasının önemini vurguladı.İl Müdürü Esra Uzun konuşmasında, "Kahverengi Kokarca, bölgemizde hızla yayılmakta ve üreticilerimizi ciddi ekonomik kayıplarla karşı karşıya bırakmaktadır. Bu nedenle 15 Mayıs itibarıyla bahçelerde kimyasal mücadele sürecine başlanması büyük önem arz etmektedir. İl Müdürlüğü olarak çiftçilerimizin her zaman yanındayız" ifadelerini kullandı.Toplantıda ayrıca, sahada yapılacak ilaçlama uygulamalarıyla ilgili takvim ve dikkat edilmesi gereken hususlar da paylaşıldı. Üreticilerin soruları teknik personelce yanıtlandı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.