bu haber başlığını kapak olarak resmin üzerine dikkat çekecek şekilde hazırla ana renk fotoğrafa uyg
Düzce’de GençTek projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte lise öğrencileri, sanal gerçeklik (VR) gözlükleri ve Gravity Sketch uygulamasıyla üç boyutlu tasarımlar oluşturdu. Farklı okullardan öğrencilerin katıldığı atölyede teknoloji, yaratıcılık ve birlik

DMHA DÜZCE – Düzce İl Millî Eğitim Müdürlüğü GençTek Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen “Theatre Elsewhere / Gravity Sketch” etkinliği, Düzce Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yenilikçi Sınıfı’nda gerçekleştirildi.Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) koordinasyonunda yürütülen GençTek çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte, öğrenciler sanal gerçeklik teknolojisiyle tanışarak dijital ortamda tasarım yapma fırsatı buldu.Etkinlikte öğrenciler, sanal gerçeklik gözlüklerini kullanarak Gravity Sketch uygulaması üzerinden üç boyutlu modelleme çalışmaları gerçekleştirdi.Teknolojiyi yalnızca kullanmakla kalmayıp kendi tasarımlarını da oluşturan öğrenciler, yaratıcı fikirlerini dijital ortama aktardı. Uygulamalı çalışmalar sayesinde öğrencilerin teknolojiye yönelik ilgilerinin ve tasarım becerilerinin geliştirilmesi hedeflendi.
Düzce Üniversitesi Gölyaka Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Hüseyin Baran'ın atölye liderliğinde gerçekleştirilen programa Farabi Anadolu Lisesi, 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi, Yavuz Selim Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Düzce Fen Teknoloji ve Hafız Anadolu İmam Hatip Lisesinden öğretmen ve öğrenciler katıldı.Farklı okullardan gelen öğrenciler, atölye boyunca deneyimlerini paylaşarak birlikte öğrenme ve üretme imkânı elde etti.
Öğrencilerin teknoloji, inovasyon, tasarım ve proje geliştirme alanlarındaki yetkinliklerini artırmayı amaçlayan GençTek çalışmaları, akran öğrenmesini ve ortak üretim kültürünü destekliyor.Düzce'de gerçekleştirilen etkinlikle gençlerin yenilikçi teknolojileri yakından tanımaları, dijital becerilerini geliştirmeleri ve tasarım alanında yeni deneyimler kazanmaları amaçlandı.Programın sonunda etkinliğe ev sahipliği yapan Düzce Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yönetimi ile atölye lideri Doç. Dr. Hüseyin Baran'a katkılarından dolayı teşekkür edildi.







