Diyabet Farkındalık Kampı-3 ile Yeni Deneyimler Kazandılar

Düzce Üniversitesi Çocuk Diyabeti Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın himayeleriyle Samsun’un Ladik ilçesinde düzenlenen “Diyabet Farkındalık Kampı-3” ile gençlerimiz Akdağ yaylasının etkileyici doğasında buluştu.

Gündem Yayın: 15 Eylül 2026 - Salı - Güncelleme: 15.09.2026 10:16:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

DMHA DÜZCE - Düzce Üniversitesi Çocuk Diyabeti Uygulama ve Araştırma Merkezi ile birlikte Hitit Üniversitesi, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi’nin de katılım sağladığı etkinlik; diyabetle yaşayan çocukların öz bakım becerilerini geliştirmelerine, sosyal uyumlarını güçlendirmelerine ve destekleyici bir ortamda yeni deneyimler kazanmalarına katkı sundu. Düzce Üniversitesi Çocuk Diyabeti Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. İlknur Arslanoğlu; 21-24 Ağustos ve 25-28 Ağustos 2026 olmak üzere iki devre şeklinde düzenlenen diyabet kamplarının diyabet bakımına ve hastalığı yaşayan-bakım veren bireylerin kişisel gelişimine katkı sunduğunu ifade etti. Prof. Dr. Arslanoğlu, son yıllarda yapılan en büyük diyabet gençlik kampı olan bu etkinlikte; toplam 26 sağlık ve aktivite personelinin görev aldığını ve tam 92 gencin yararlandığını söyledi.  Ayrıca bu etkinliklerin diyabetle mücadele eden ailelerinin en tercih edilesi görüşme-iletişim ortamı olarak da değerlendirildiğini dile getiren Prof. Dr. Arslanoğlu, emeği geçenlere ve katkı sunanlara teşekkür etti.

 
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.