Düzce Bilim Merkezi'nde Bilim Şenliği Başladı

Düzce Bilim Merkezi, 18–22 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen Bilim Şenliği ile bilime ilgi duyan her yaştan ziyaretçiyi ağırlamaya başladı.

Gündem Yayın: 19 Kasım 2025 - Çarşamba - Güncelleme: 19.11.2025 11:02:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

DMHA DÜZCE-TÜBİTAK destekli etkinlikte amaç; toplumda bilim ve teknoloji farkındalığı oluşturmak, bilimin günlük yaşamdaki yerini görünür kılmak. Şenliğin ilk gününe Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir ve İl Milli Eğitim Müdürü Gülşen Özer de katıldı. Başkan Özlü, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, “Burası Düzce Bilim Merkezi. Burayı sizin için yaptık. Buraya her zaman gelin, güzel zamanlar geçirin. Bilgiyi sevin,” ifadelerini kullandı.

Kocaeli Bilim Merkezi’nden gelen eğitmenler Emre Yıldız ve Seracettin Karaosmanoğlu, sahneledikleri bilim gösterisiyle öğrencilerden büyük ilgi gördü. Çocuklar deneyleri heyecanla takip ederken, merkezdeki “Ufkun Ötesinde” sergisini gezme ve Düzceli mucit Hasan Kum’un icatlarını yakından inceleme fırsatı buldu. Bilim ve teknolojinin eğlenceli yöntemlerle keşfedildiği şenlik, atölyeler, bilim gösterileri ve söyleşilerle katılımcılara yenilikçi projeler geliştirme ve farklı bilim dallarında deneyim kazanma imkânı sunuyor. Etkinlik, geleceğin bilim insanlarına ilham vermeyi hedefliyor.

Bilim Şenliği Programı (18–22 Kasım)

09.30 – 15.50: Atölye etkinlikleri
13.00 – 14.00: Bilim gösterileri
14.00 – 15.00: Hasan Kum ile Bilim Söyleşisi
10.00 – 12.00 / 15.00 – 17.00: Ufkun Ötesinde film gösterimi

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.