Düzce’de Ata Tohumları Büyüklerle Toprakla Buluştu

Düzce Belediyesi Tarım Akademisi, ata tohumlarından yetiştirdiği sebze fidelerini huzurevi sakinleri ve Alzheimer hastalarıyla birlikte toprakla buluşturarak anlamlı bir etkinliğe imza attı.

Gündem Yayın: 11 Haziran 2026 - Perşembe - Güncelleme: 11.06.2026 10:16:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

DMHA DÜZCE- Düzce Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen çalışma kapsamında, Tarım Akademisi’nde üretilen ata tohumu fideleri, Düzce Belediyesi Ertan Uçar Alzheimer Hastaları Gündüz Bakım Merkezi ile Neriman Çilingir Huzurevi sakinlerinin katılımıyla dikildi.Etkinliğin ilk durağı Neriman Çilingir Huzurevi oldu. Burada huzurevi sakinleri, ziraat mühendislerinin rehberliğinde fideleri toprakla buluşturdu. Daha sonra Ertan Uçar Alzheimer Hastaları Gündüz Bakım Merkezi’ni ziyaret eden ekip, merkezdeki hobi bahçesine ata tohumu sebze fideleri ekti.Etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan Park ve Bahçeler Müdürü Mücella Öztürk, fide dikimi ve bahçecilik faaliyetlerinin yaşlı bireylerin fiziksel hareketliliğini desteklediğini, el-göz koordinasyonunu geliştirdiğini ve kendilerini üretken hissetmelerine katkı sağladığını belirtti.Ata tohumlarının yalnızca tarımsal bir miras olmadığını vurgulayan Öztürk, “Bu tohumları kültürel değerlerimizin ve geçmişten gelen bilgi birikimimizin taşıyıcısı olarak görüyoruz. Büyüklerimizin çocukluk ve gençlik yıllarında tanıdığı yerel çeşitlerin yeniden toprakla buluşması, geçmiş ile gelecek arasında güçlü bir köprü kuruyor” dedi.Hem ata tohumlarının gelecek nesillere aktarılmasına katkı sunan hem de yaşlı bireyleri sosyal yaşamın içinde tutmayı amaçlayan etkinlik, katılımcıların memnuniyetiyle sona erdi.

 
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.