Düzce’de Öğrencilere Drone ile Arazi Ölçümü Eğitimi Verildi

Düzce Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Harita–Tapu–Kadastro Alanı öğrencileri, modern ölçüm tekniklerinin anlatıldığı uygulamalı drone eğitimine katıldı.

Gündem Yayın: 08 Aralık 2025 - Pazartesi - Güncelleme: 08.12.2025 11:03:00
Editör -
Okuma Süresi: 43 sn.
Google News

DMHA DÜZCE-Düzce İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü teknik personelleri tarafından verilen eğitimde öğrenciler, sahada drone ile ölçüm alma, ortofoto üretme ve üç boyutlu modelleme süreçlerini detaylarıyla öğrenme fırsatı buldu.Eğitim kapsamında teknik ekip, güncel teknolojinin haritacılık alanındaki kullanımına ilişkin kapsamlı bilgiler aktarırken, öğrenciler de sahada yapılan uygulamalarla teorik bilgilerini pekiştirdi. Yetkililer, bu tür eğitimlerin öğrencilerin mesleki donanımını artırdığını ve gençlerin sektöre daha hazır şekilde adım atmalarına olanak sağladığını vurguladı.Düzce İl Özel İdaresi, geleceğin teknik personellerinin modern araç ve yöntemlerle yetişmesini desteklemeye devam edeceğini belirtti.

 
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.