Düzce’de Uluslararası Sempozyum Başladı: Türk Dünyasında Kadın ve Ekonomik Dönüşüm Ele Alınıyor
Düzce Üniversitesi ev sahipliğinde bu yıl ikincisi düzenlenen “Türk Dünyasında Kadın: Ekonomik Dönüşüm ve Kalkınma” başlıklı uluslararası sempozyum, geniş katılımla başladı.

DMHA DÜZCE-Düzce Üniversitesi Uluslararası Ofis ve Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü tarafından; Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ile İktisadi Kalkınma ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü iş birliğinde düzenlenen sempozyum, Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştiriliyor.
Programa Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, farklı üniversitelerin rektörleri, protokol üyeleri, Türk dünyasından parlamenterler, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Açılış konuşmasını yapan Uluslararası Ofis Koordinatörü Prof. Dr. Sibel Bayram, ekonomik dönüşüm süreçlerinde kadınların kritik rol üstlendiğine dikkat çekti.
Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir ise konuşmasında, Türk dünyasında kadınların tarih boyunca üretimin, emeğin ve toplumsal dengenin merkezinde yer aldığını vurguladı. Kadınların ekonomiye katkısının yalnızca iş hayatıyla sınırlı olmadığını ifade eden Sözbir, bunun hayatın bütününe yayılan bir değer üretimi olduğunu dile getirdi.
İki gün sürecek sempozyumda; farklı ülkelerden katılan akademisyenler, siyasetçiler ve iş insanları tarafından kadınların ekonomik hayattaki rolü, girişimcilik, yapay zeka, eğitim ve sürdürülebilir kalkınma gibi konular ele alınıyor. Oturumlarda ayrıca farklı ülkelerdeki iyi uygulama örnekleri paylaşılırken, kadın liderliğinin ekonomik verimliliğe katkısı da vurgulanıyor.
Sempozyumun, uluslararası iş birliklerinin gelişmesine ve bilgi paylaşımına önemli katkı sunması bekleniyor.







