Kamufest’te Düzce Üniversitesi Öğrencileri ile Kamu Sektörünü Buluştu

Düzce Üniversitesi tarafından düzenlenen “Kamufest: Kamu Kariyeri Festivali” kamu kariyerine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla İstiklal Konferans Salonu’nda yoğun katılımla yapıldı.

Gündem Yayın: 12 Aralık 2025 - Cuma - Güncelleme: 12.12.2025 12:08:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

DMHA DÜZCE-Programa; Çilimli Kaymakamı Furkan Alpay, Çilimli Belediye Başkanı Yılmaz Yıldız, Beyköy Belediye Başkanı Fatih Ocak,Yığılca Belediye Başkanı, Gümüşova Belediye Başkanı,   Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enver Bozdemir, Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Senem Çolak Yazıcı, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İşletme ve Girişimcilik Topluluğu Başkanı Widny Sinelus, öğrencilerin potansiyeline dikkat çekerek, Kamufest’in yalnızca bir kariyer etkinliği değil, gençlerin cesaretini, vizyonunu ve kamuya katkı sunma isteğini güçlendiren bir platform olduğu vurguladı. Gençliğin kararlılığının ülkemizin geleceğini büyüttüğünü belirten Sinelus, festivalin farklı kurumları ortak bir zeminde buluşturarak öğrencilere ilham vermeyi amaçladığını ifade etti.Açılışta konuşan Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Senem Çolak Yazıcı, Kariyer Merkezi olarak öğrencilerin kişisel ve profesyonel gelişimlerini desteklemeye devam ettiklerini belirterek farklı kamu kuruluşlarından temsilcilerin aynı programda buluşmasının öğrenciler için önemli bir rehber niteliği taşıdığını dile getirdi. Rol modellerin kariyer yolculuklarını dinlemenin, gençlere yön vere değerli katkılar sunacağını ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Senem Çolak Yazıcı, festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.İşletme Fakültesi öğrencilerinin kamu kariyerine yönelik farkındalığının artırılmasının önemine dikkat çekerek konuşmasına başlayan İşletme ve Girişimcilik Topluluğu Danışmanı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Faruk Kerem Şentürk, geçmiş yıllarda özel sektör odaklı etkinliklerin düzenlendiğini, bu yıl ise kamudaki iş alanlarının daha görünür kılınmasının amaçlandığını ifade etti. Fakülte döneminden başlayarak sektörle kurulacak bağların ve iletişim ağlarının, kariyer adımlarında kritik rol oynadığını da sözlerine ekleyen Doç. Dr. Faruk Kerem Şentürk, festivalin düzenlenmesinde destek olan tüm katılımcılara teşekkürlerini sunarak konuşmasını sonlandırdı.Programda konuşan İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enver Bozdemir, İşletme Fakültesi’nin yalnızca özel sektör için bir yönetici yetiştirmediğini aynı zamanda kamu sektörüne yönelikte öğrenci hazırladığını ifade ederek konuşmasına başladı. Hem akademik hem kamusal kariyer yolculuğunda yabancı dil bilgisi ve disiplinli çalışmanın gerekliliğine vurgu yapan Prof. Dr. Enver Bozdemir, kendi kariyer deneyiminden örneklerle, hedef belirlemenin ve planlı ilerlemenin güçlü bir kariyer altyapısına dönüşebileceğini ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından programın oturumlar bölümüne geçildi. Programın ilk konuşmacısı Çilimli Kaymakamı Furkan Alpay, “Hayalin Görev Olsun” başlıklı konuşmasında, kaymakamlık mesleği ile ilgili geniş kapsamlı bilgiler paylaştı. İlçedeki kamu kurumlarının işleyiş düzenlenmesinden kamu hizmetlerinin verimliliğinin artırılmasına kadar geniş bir yelpazede hizmet sunulduğunu sözlerine ekledi. Kaymakam adaylığı ve sınav sürecine ilişkin önemli bilgilerde aktara Çilimli Kaymakamı Furkan Alpay düzenli ve disiplinli bir çalışmayla kaymakamlık sınavının öğrenciler için ulaşılabilir bir hedef olduğunun altını çizdi.Programın bir diğer konuşmacısı T.C. İletişim Başkanlığı İletişim Uzmanı Osman Murat Çetin, kişisel kariyer serüvenini paylaşarak kamuya giden yolun her zaman düz bir çizgi olmadığını, aksine kararlılık ve emek gerektirdiğini dile getirdi. Genç yaşta çalışma hayatına başladığını, yurtdışı deneyimleri ve yaşadığı zorluklara rağmen hedeflerinden vazgeçmeyerek bugün bulunduğu noktaya geldiğini söyleyen İletişim Uzmanı Osman Murat Çetin, öğrencilerin kendi yolculuklarında karşılaşabilecekleri sınavlar, mülakatlar ve belirsizliklerin doğal bir süreç olduğunu belirterek, asıl belirleyicinin istikrar ve sorumluluk bilinci olduğunu kaydetti.

Programın son konuşmacısı ANDA Derneği Düzce İl Başkanı Serap Sak “Gönüllü Ol, Hayata Dokun: Değişim Seninle Başlar” başlıklı konuşmasında sivil toplumda gönüllülüğün bireyin sosyal farkındalığını artırdığı, toplumsal dayanışmayı güçlendirdiği ve gençlerin liderlik becerilerini geliştirdiği ifade etti. Konuşmacıların hitaplarının ardından program; davetli konuşmacılara plaket ve teşekkür belgesi takdimi, Kültür, Sanat ve Dans Topluluğumuzun Halk Oyunları gösterisi ile sona erdi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.