Milli Forma İçin 13 Sporcu Üç Gün Boyunca Düzce Parkurlarında Yarışacak

Türkiye İşitme Engelliler Oryantiring Milli Takımı'nı belirleyecek Milli Takım Seçme Yarışları, Düzce'nin ev sahipliğinde başladı. Üç gün sürecek organizasyonda sporcular, milli formayı giyebilmek için kıyasıya mücadele ediyor.

Gündem Yayın: 13 Temmuz 2026 - Pazartesi - Güncelleme: 13.07.2026 13:19:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

DMHA DÜZCE-10-12 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen seçmelerin ilk günü, Kaynaşlı ilçesindeki Korugöl Parkuru'nda gerçekleştirildi. Yarışların başlangıcına Kaynaşlı Kaymakamı Kemal Sefa Gökmenoğlu, Kaynaşlı Belediye Başkanı Efdal Altundal ve Kaynaşlı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Harun İşçi katıldı. Protokol üyeleri, federasyon yetkililerinden organizasyon hakkında bilgi alırken, sporculara başarı dileklerini iletti.

Milli takım seçmeleri kapsamında sporcular ilk gün Korugöl Parkuru'nda yarışırken, ikinci gün Kaynaşlı Darıyeri Yörükler Parkuru'nda, üçüncü ve son gün ise Düzce Bahçeşehir Parkuru'nda mücadele edecek.

Organizasyona 9 erkek ve 4 kadın olmak üzere toplam 13 sporcu katılıyor. Yarışmalar sonunda performanslarıyla öne çıkan 4 sporcu, İşitme Engelliler Oryantiring Milli Takımı'na seçilerek Türkiye'yi ulusal ve uluslararası organizasyonlarda temsil etme hakkı kazanacak.

Düzce'nin ev sahipliğinde düzenlenen milli takım seçmeleri, hem işitme engelli sporcuların gelişimine katkı sunması hem de oryantiring branşının yaygınlaşmasına destek sağlaması açısından önem taşıyor.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.