Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, Düzce Üniversitesi Öğrencileriyle Buluştu
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, Düzce Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen UFEST Gençlik Festivali kapsamında öğrencilerle bir araya geldi. “Türkiye Yüzyılı’nda Ulaştırma Vizyonu” başlıklı programda yatırımlarını anlattı.

DMHA DÜZCE – Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından düzenlenen UFEST Gençlik Festivali, Düzce Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Festival kapsamında Düzce’ye gelen Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, üniversite öğrencileriyle buluştu. Program öncesinde Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir’i ziyaret eden Boyraz, ardından festival alanını gezerek Cumhuriyet Konferans Salonu’nda düzenlenen programa katıldı. Programa Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir, önceki dönem AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan, AK Parti Düzce İl Başkanı Hasan Şengüloğlu, bakanlık temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Rektör Sözbir, Bakan Yardımcısı Boyraz’ı üniversitede ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirterek ulaştırma alanındaki çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Öğrencilere hitap eden Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, Türkiye’nin stratejik konumuna dikkat çekerek 67 ülkeye dört saatlik uçuş mesafesinde bulunmasının önemli bir avantaj sağladığını ifade etti. Türkiye’nin Avrasya lojistiğinde önemli bir konuma sahip olduğunu belirten Boyraz, karayolu, demiryolu, havayolu, denizcilik ve haberleşme alanlarında gerçekleştirilen yatırımlara değindi. Osmangazi Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 1915 Çanakkale Köprüsü ve Avrasya Tüneli gibi büyük ulaşım projelerinden söz eden Boyraz, saatte 225 kilometre hıza ulaşabilen yerli trenin üretildiğini belirtti. Türkiye’nin uydu üretebilen 11 ülkeden biri olduğunu ifade eden Boyraz, gençlerin bilim ve teknoloji alanında daha büyük başarılara imza atacağına inandığını söyledi. Ulaştırma ve haberleşme sektörünün uzmanlarını öğrencilerle buluşturan festival kapsamında gerçekleştirilen program, Doğu Ekspresi bileti çekilişi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi. Düzce Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen UFEST Gençlik Festivali, gerçekleştirilen etkinliklerin ardından tamamlandı.







