Düzce’de İnşaat İşçilerinden Maaş ve Hak Ediş İddiası! Hukuki Süreç Başlatıldı
Düzce’de Algün İnşaat şantiyelerinde çalışan işçiler, aylardır maaşlarını alamadıklarını ve işten çıkışlarının usulsüz yapıldığını iddia ederek konuyu yargıya taşıdı.

DMHA DÜZCE – Düzce’de inşaat sektöründe faaliyet gösteren Algün İnşaat bünyesinde çalıştıklarını belirten işçi ve şefler, uzun süredir maaş ve hak ediş ödemelerini alamadıkları iddiasıyla mağduriyet yaşadıklarını dile getirdi. İşçiler, ödenmeyen ücretleri nedeniyle haklarını aradıklarında ve çalışmaktan kaçınma haklarını kullandıklarında şirket yönetiminin kendilerine yönelik haksız uygulamalarda bulunduğunu öne sürdü.
İşçilerden Kod 48 İddiası
İddialara göre şirket yönetimi, haklarını talep eden çalışanların işten çıkış işlemlerinde gerçeğe aykırı şekilde Kod 48 kullandı. İşçiler, bu uygulama nedeniyle kıdem ve ihbar tazminatı haklarının yanı sıra işsizlik ödeneğinden yararlanma imkânlarının da olumsuz etkilendiğini savundu.
Arabuluculuk Görüşmelerinden Sonuç Alınamadı
Yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi amacıyla hukuki yollara başvurduklarını belirten çalışanlar, arabuluculuk görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlandığını ifade etti. Çalışanların aktardığı bilgilere göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na CİMER üzerinden resmî şikâyetlerde bulunulurken Düzce İş Mahkemelerinde de hukuki süreçler başlatıldı. Maaş ve hak edişlerinin ödenmesini talep eden işçiler, işten çıkış işlemlerindeki usulsüzlük iddialarının da incelenmesini istiyor.







