Düzce’de Öğrencilere Gıda İsrafı Eğitimi

Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, 29 Eylül Uluslararası Gıda Kaybı ve İsrafı Farkındalık Günü kapsamında çocuklarda bilinçli tüketim alışkanlığının geliştirilmesine yönelik eğitimler düzenlendi.

Gündem Yayın: 02 Ekim 2026 - Cuma - Güncelleme: 02.10.2026 11:43:00
Editör -
Okuma Süresi: 48 sn.
Google News

DMHA DÜZCE -28-29-30 Eylül 2026 tarihlerinde gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında Çamköy Mahallesi Sevgi Anaokulu, Kültür Mahallesi Uzun Mustafa İlkokulu ile Sancaklar Mahallesi Şükran-Sedat Şenkardeşler Ortaokulu öğrencileriyle bir araya gelindi. Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünde görevli gıda kontrol görevlileri tarafından verilen eğitimlerde; gıdaların bilinçli tüketilmesi, ihtiyaç kadar alışveriş yapılması, ürünlerin uygun koşullarda saklanması ve tüketilebilir gıdaların israf edilmemesi konularında öğrencilere bilgi verildi. Gıda israfının yalnızca ekonomik kayba değil, aynı zamanda su, enerji, emek ve doğal kaynakların boşa harcanmasına da neden olduğuna dikkat çekildi. Öğrencilerin ilgi gösterdiği etkinliklerle, küçük yaşlardan itibaren gıda kaybı ve israfına karşı farkındalık oluşturulması hedeflendi.

 
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.